Стара Загора се превръща в снимачна площадка на нов български игрален филм

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

P1440099P1440104Заснемането на пълнометражен игрален филм с действие, развиващо се изцяло в Стара Загора, е по идея на кмета на Община Стара Загора Живко Тодоров и зам.-кмета по културата Милена Желева. Осъществяването й е отложено поради пандемията с две години, но снимките ще започнат това лято.

“Благодаря на сценариста Николай Колев (“11а”, “12а”, автор е и на два романа; преподава сценаристика и кинознание на старозагорски ученици в Центъра за подкрепа за личностно развитие – втори отдясно на първата снимка), който също бе в основата на идеята, подкрепи я и я облече в реални действия, за да можем в този момент всички ние да стоим тук пред вас” – каза Милена Желева при представянето на част от творческия екип на филма.

Едни от главните роли във филма ще се изпълняват от известната актриса, сценарист и продуцент Яна Маринова (“Стъклен дом”, “Забранена любов”, “Фамилията”, “Лабиринти на любовта”, “Привличане” и др.; участник в “Сървайвър” 2008 г., Мисис България 2004 г., водеща на “Гласът на България” 2014 г. и т.н. – в бяло на първата снимка) и актьора Пенко Господинов (“Далеч от брега”, “8-те дни, които сътвориха Рим” на ВВС, “Сага за Европа” на RTL и др. - втори отляво на първата снимка), които участваха в състоялата се днес първа пресконференция за филма. Интересният, заплетен и силно интригуващ сюжет е посветен на едно ново явление – виртуалната реалност – и проблемите, които тя създава на тийнейджърите в отношенията помежду им, както и с родителите и учителите им.

IMG_7011P1440102В момента се обсъждат различни работни заглавия на лентата. Предстои кастинг за избор на изпълнители на главните роли. За второстепенните ще има кастинг за участие във филма и на старозагорци.

В срещата с медиите участваха още режисьорът Андрей Андонов (“Ятаган”, “Никой” - вляво на първата снимка) и продуцентът Христо Дерменджиев (“Тилт”, “Мисия Лондон”, “Възвишение” и др. – вдясно на първата снимка).

“Всеки от тях е голямо име в нашата страна и извън нея. Заедно с тях направихме днес опознавателна обиколка на града. За мен най-важното е, че Стара Загора ще получи рекламата, която заслужава на големия екран и в програмите на националните телевизии. Градът ни заслужава това и аз съм изключително радостна, че този проект стартира и може би догодина ще можем да се радваме на филма в кината” – каза Милена Желева.

“Сигурна съм, че филмът ще има голям успех. Назряло е времето за киноразказ, свързан виртуалното общуване в нашия електронен век. Обществото го изисква, а на редица проблеми и въпроси трябва да се даде отговор” – каза Яна Маринова и обеща, както се полага, премиерата на филма да бъде в Стара Загора, на откритата сцена на Античния форум.

Автор: Максим Добрев

P1440101
#

споделяне на връзка


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн