49-годишен осъден на 6.9 години затвор за изнасилване на 70-годишна жена

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

_Temida-2 NK-NPKПо обвинителен акт на Районна прокуратура – Стара Загора е осъден Г.М., на 49 г., за това, че на 07.08.2021 г. в местност в землището на гр. Казанлък се е съвкупил с лице от женски пол, като я е принудил към това със сила. Деянието представлява опасен рецидив. Престъплението е квалифицирано по чл. 152 ал. 3, т. 5 вр. чл. 152 ал.1 т. 2 вр. чл. 29 ал. 1 от Наказателния кодекс. Пострадалата жена е на 70 г., съобщиха от Апелативна прокуратура – Пловдив.

Районен съд – Казанлък е наложил на Г.М. наказание от 6 години и 8 месеца лишаване от свобода при първоначален „строг“ режим на изтърпяване. Делото е преминало по реда на съкратено съдебно следствие, при което Г.М. е признал извършеното. Той е осъждан.

По искане на Районна прокуратура-Стара Загора спрямо обвиняемия е била взета мярка за неотклонение „задържане под стража“, считано от 09.08.2021 г. Съдът е уважил граждански иск от 20 000 лева, предявен от пострадалата жена за причинени морални вреди.

Присъдата не е влязла в законна сила и подлежи на обжалване и протестиране.
#

бутони към социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн