Търговският съветник в Австрийското посолство Филип Купфер на среща с общинското ръководство на Чирпан

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

Сн.  Аташе - общинско ръководство - ЧирпанТърговският съветник в посолството на Австрия у нас Филип Купфер посети Чирпан и се срещна с кмета Ивайло Крачолов и председателя на Общинския съвет Иван Станчев. Поводът бе инвестицията на австрийското дружество Enery Development, което ще изгражда най-големия фотоволтаичен парк в землищата на три чирпански села – Златна ливада, Целина и Зетьово.

В разговора бе изразена благодарност към Община Чирпан за партньорството в етапната проектна реализация. Още една австрийска фирма скоро ще стъпи на чирпанска територия – BILLA ще е един от брандовете в ритейл парка, изграждащ се на площ от 4,5 дка в Чирпан.

На срещата бяха представени преимуществата на община Чирпан и благоприятната икономическа среда за нови инвестиции. Дипломатът бе впечатлен от перспективата за новите устройствени територии, на част от които се планира бъдеща индустриална зона. Общинското ръководство има намерения да я изгради на площта на бившето военно поделение, ако министерството на отбраната върне площта на Общината.

Двете страни изразиха съгласие за инвестициите, планирани на общинска територия, която е предпочитана и заради гаранциите при ускорени процедури, добра инфраструктура, кратки срокове на проектна реализация.

Кметът Крачолов и председателят Станчев представиха стратегията по туризъм и международните събития през 2022 година – туристическия форум, фестивала на лавандулата и винения фест. Представителят на австрийското посолство прояви интерес и заяви готовност фирми и организации да участват в празничните прояви, представяйки една от големите компании, произвеждащи напитки с лавандула.

На срещата бе обсъдена и темата за възможностите на дуалното обучение, което в Австрия е както традиционно, така и супер модерно образование. Техни проекти подпомагат повече от осем години десетки български училища при обучението на професии в реална работна среда. Филип Купфер отпътува, впечатлен от проектите, екипа и перспективите пред Чирпан, с идеята скоро да се върне на работно посещение.
#

spodelime


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн