Съдят 42-годишен, откраднал и предал за скрап колата на съсед

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

_Temida-2 NK-NPKРайонна прокуратура-Стара Загора привлече като обвиняем С.С., на 42 г., за това, че на 31.12.2021 г. в гр. Стара Загора чрез използване на техническо средство – подбран ключ, отнел чужди движими вещи – лек автомобил, марка „Фолксваген Голф 3“, и други вещи от владението на собственика без негово съгласие с намерение противозаконно да ги присвои, като предмет на кражбата е моторно превозно средство. Престъплението е квалифицирано по чл. 195, ал. 1, вр. чл. 194, ал. 1 от Наказателния кодекс.

Обвиняемият С.С. се снабдил с подходящ ключ за колата на съседа си и на 31.12.2021 г. влязъл в нея и я привел в движение. Той предал автомобила за скрап в съседно населено място. Вещите, които свалил от него, подарил на свои приятели. Част от тях били намерени и върнати.

Обвиняемият С.С. е бил задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.

Съдът е уважил искането на Районна прокуратура-Стара Загора и е определил мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо С.С.

Определението не е влязло в законна сила и подлежи на обжалване, съобщиха от Апелативна прокуратура – Пловдив.
#

spodelime


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн