В Стара Загора отбелязаха 179 години от рождението на Кольо Ганчев

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

снимка4снимка1 (5)В Стара Загора днес беше отбелязана 179-годишнината от рождението на революционера Кольо Ганчев. Възпитаници на училището, чийто патрон е съратникът на Васил Левски, бяха сред първите, които положиха цветя пред паметника на героя в старозагорския парк „Пети октомври“. По време на честването учениците разказаха за живота на Никола Ганчев, както е истинското име на революционера. Той е бил председател на Старозагорския революционен комитет на Вътрешната революционна организация и организатор на Старозагорското въстание.

В знак на почит и преклонение пред бюст-паметника на Кольо Ганчев сведоха глави зам.-кметът на Община Стара Загора Иванка Сотирова, началникът на отдел „Образование“ Станимира Димитрова, представители на Народно читалище „К. Ганчев 1940“ и признателни старозагорци, живеещи в едноименния старозагорски квартал.

снимка3 (2)
#

сподели ме


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн