Панихида в памет на жертвите на комунизма

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

IMG_7129 (Large)Областният управител проф. Наско Василев присъства днес на панихида в памет на избитите от комунистическия режим в България. През 2011 г. 1 февруари е определен за почит към жертвите на комунизма по предложение на президентите Желю Желев и Петър Стоянов. На тази дата преди 75 години, осъдени от Първи състав на така наречения Народен съд в София, смъртта си посрещат регенти, депутати, офицери, министри, общественици и други невинни жертви.

Панихидата бе отслужена в старозагорския храм „Св. Димитър“. Председателят на Съюза на репресираните в Стара Загора Димитър Митев напомни, че това е една от най-черните дати в българската история, която не бива да бъде забравяна от поколенията.

Участниците в отбелязването на Деня на жертвите на комунизма поднесоха венци и цветя пред Паметника на избитите духовници и църковни служители, който се намира в двора на църквата.
IMG_7118 (Large)IMG_7124 (Large) #

бутон за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн