Двама ще лежат общо 5 години в затвора за кражба на катализатори в Стара Загора и Казанлък

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

_Temida-2 NK-NPKПо обвинителен акт на Районна прокуратура-Стара Загора са осъдени Е.С., на 28 г., и И.Я., на 36 г. Те са признати за виновни за това, че в периода от 21.10.2020 г. до 01.12.2020 г. в Стара Загора и Казанлък, в условията на продължавано престъпление, сами и след предварителен сговор помежду си, чрез използване на автомобил и на технически средства, са отнели чужди движими вещи – 16 катализатора за леки автомобили на обща стойност 10 232 лв., без съгласието на собствениците, с намерение да бъдат присвоени.

Деянието за Е.С. е извършено в условията на опасен рецидив – престъпление по чл.196, ал.1, вр.чл.195, ал.1, вр. чл.194, ал.1, вр.с чл.29, ал.1, вр. чл. 26, ал.1 от Наказателния кодекс, а за И.Я. в условията на повторност – престъпление по чл.195, ал.1, вр. чл.194, ал.1, вр. чл.28, ал.1, вр. чл. 26, ал.1 от Наказателния кодекс.

Районен съд-Стара Загора е наложил на Е.С. наказание от 3 години лишаване от свобода и на И.Я. – 2 години лишаване от свобода при първоначален строг режим на изтърпяване за двамата. Делото е преминало по реда на съкратеното съдебно следствие, при което подсъдимите са признали всички факти и обстоятелства от обвинителния акт.

Подсъдимите Е.С. и И.Я. живеели в едно и също населено място и били приятели. И двамата били осъждани за кражби. След излизането си от затвора се сговорили да извършат кражба на катализатори от леки автомобили без алармена система. Всеки от тях изпълнявал точно определени действия при отнемане на устройствата. Двамата продавали откраднатите катализатори, като обяснявали, че са от бракувани техни автомобили.

Присъдата е влязла в законна сила.
#

сподели бутон


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн