СНЦ “Брат за брата” – Стара Загора с остра декларация до премиера и БНТ за сваления от ефир филм за българите в Македония

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

12“С настоящата декларация ние, СНЦ “Брат за брата” – Стара Загора, изразяваме като патриоти и граждани на Република България своето становище относно свалянето от ефир на филма за българите в Македония със заглавие “Само защото бяха българи” (1999). Намираме отпадането на филма от програмата на БНТ-1 за абсолютно непочтено, неправилно и възмутително.

Това е акт на подигравка със загиналите българи за Македония. Акт на предателство и поругаване паметта на загиналите в нощта на 6 януари 1945 г., известна като “Кървавата Коледа”. Акт на подмолно и недостойно накърняване паметта на падналите за национално обединение.” – се казва в декларацията.

“Господа политици, има факти, има документи. Бъдете разумни! Допломацията не е само усмивки и такт. Тя е и традиция твърдо да се отстоява националният интерес на България, нейната идентичност и богата история” – се казва още в декларацията на СНЦ “Брат за брата”.
#vvv

сподели бутон


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн