Немска компания заяви намерение за сериозна инвестиция в Индустриална зона “Загоре”

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

Снимка1 (4)Снимка2 (2)Немска компания за производство на електронни компоненти заяви интерес за реализиране на мащабна инвестиция в Стара Загора. Зам.-кметът на Община Стара Загора Йордан Николов, гл. архитект Виктория Грозева и изпълнителният директор на Индустриална зона „Загоре“ Радослав Танев проведоха първа работна среща с главния изпълнителен директор на немската компания, като участие в нея взеха и консулът по икономическите въпроси на България в Германия г-н Стефан Йонков и търговския директор на международна група за суровини за България г-н Ивайло Йовчев.

Плановете за потенциално навлизане в Стара Загора предвиждат инвестиция Клас А и разкриване на 150-200 работни места в първите три години, като фирмената политика предполага наемането на местна работна ръка с добри езикови познания и квалифицирани кадри с технически умения.

„При посещението бяха представени възможностите, които предлага Стара Загора за развитие на компанията- добър бизнес климат, млади и образовани специалисти, както и ефективна местна подкрепа“, сподели началникът на отдел „Инвестиции“ в местната администрация Росица Райкова.

Тя допълни, че от думите на представителите на немския гигант става ясно, че компанията извършва и редица научноизследователски операции и в момента разработва разширяване в Източна Европа.

Главната сфера, в която оперира компанията, е производство на електронни компоненти за полупроводниковата и аутомотив индустриите, чрез пълен курс от щамповане, шприцване, сглобяване и тестване. Немският гигант е със заводи в над 10 страни на 3 континента.

През 2021 година бяха закупени още пет от терените, с които разполага зоната. Подписаните договори са за инвестиции на стойност близо 24 млн. лева и разкриване на нови 250 работни места. Част от инвеститорите имат разрешение за строеж и са започнали строителна дейност на терен.

Интересът към Индустриална зона „Загоре“ става все по-сериозен. Множество компании водят разговори за закупуване на терени, но парцелите, с които разполага зоната към момента, са по-малки от нуждите на бизнеса. Това е ясен знак, че модерната европейска зона има ключова роля за региона.
#

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2022 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн