Повторно хванат с наркотик зад волана отива в затвора за година

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

_Temida-2 NK-NPKПо обвинителен акт на Районна прокуратура-Стара Загора е осъден Т.Л., на 27 г., за това, че на 20.05.2020 г. по път в землището на гр. Гълъбово, обл. Стара Загора, е управлявал лек автомобил след употреба на наркотични вещества – метамфетамин, установено с техническо средство – престъпление по чл.343б ал.3 от Наказателния кодекс.

Районен съд – Гълъбово му е наложил наказание от 1 година лишаване от свобода при първоначален “общ” режим, глоба в размер на 500 лева и лишаване от право да управлява моторно превозно средство за срок от 1 година.

На 20.05.2020 г. около 22 ч. Т.Л. предприел управление на лек автомобил, въпреки че бил употребил наркотични вещества. В колата имало и двама пътници. В землището на гр. Гълъбово полицейски служители извършвали рутинна проверка. Те спрели автомобила, като през това време Т.Л. се опитал да се премести на задната седалка, но не успял. След тестване с техническо средство се установило, че той е шофирал след употреба на наркотично вещество, както и че бил лишен от свидетелство за управление за предишно нарушение.

Първоинстанционната присъда е обжалвана и е потвърдена от Окръжен съд-Стара Загора, съобщиха от Апелативна прокуратура – Пловдив.
#

споделяне в социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн