Развитието на “Марица-изток” – приоритет на новия областен управител в Стара Загора проф. Наско Василев

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

IMG_7079 (Large)IMG_7080 (Large)Новият областен управител проф. Наско Василев (вдясно) получи днес печата на областния управител от своя предшественик Иван Чолаков. На събитието присъстваха старозагорските депутати от ПП „Продължаваме промяната“ Радослав Василев и Атанас Михнев.

Г-н Чолаков пожела на проф. Василев здраве и успех на новия му пост. „Времето е трудно, предизвикателствата са много, но аз вярвам, че ще се справите с тях“, каза той.

„Действително област Стара Загора, както и страната, са изправени пред редица предизвикателства – сложна пандемична обстановка, енергийна зависимост, климатични и демографски промени, свързани с преструктуриране на икономиката и бизнес средата. За решаването на тези проблеми ще са необходими координация и взаимодействие между изпълнителната и местната власт за осигуряване на съответствие между националните и регионалните интереси. Ще работя в пряко взаимодействие с държавните институции, кметовете на общините от областта, председателите на общинските съвети, директорите на дирекции и управителите на лечебните заведения и на образователните институции за решаване на тези проблеми“, заяви проф. Василев.

Като основен приоритет в своята работа той посочи реализирането на инвестиционни програми и проекти на територията на комплекса “Марица-изток”, насочени към развитие на региона. „На дневен ред стои въпросът как ще се преструктурира този отрасъл, защото той е особено важен за област Стара Загора, но е от значение и за икономиката на цялата страна. В комплекса работят десетки хиляди хора и тяхната съдба трябва да бъде ясна“ – каза новият областен управител. „Привличането на повече чуждестранни инвестиции и създаването на индустриални зони и около други селища в региона освен Стара Загора ще е друг акцент в работата ми“, обясни проф. Василев.

Представянето на богатото културно-историческо наследство на региона на българския и на международните туристически пазари с иновативни и съвременни рекламни средства също бе посочено сред приоритетите на областния управител.

В края на своето обръщение проф. Василев изказа благодарност на ПП „Продължаваме промяната“ и нейните коалиционни партньори за гласуваното доверие. Уверявам Ви, че ще направя всичко по силите си, за да изпълня задачите, които съм си поставил. Надявам се, че заедно с всички, които желаят положителната промяна в България да се случи, ще успеем“, каза той.

IMG_7076 (Large)IMG_7082 (Large)
#

бутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн