Снеговалежът в Стара Загора не създаде проблеми

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

54545Снегът, който заваля през нощта в Стара Загора, не създава проблеми. Своевременно започна почистване и третиране на пътните платна. „Няма затруднения при придвижването на автомобили и автобуси на градския транспорт в Общината вследствие на падналия сняг или заледяване на пътното платно. Всички пътища са проходими при зимни условия. Няма данни за населени места, където да има проблем с електрозахранването“ – информира Пламен Тодоров, началник на отдел „Опазване на обществения ред и управление на кризи“. Той допълни, че отговорните фирми са започнали работа около 23,00 часа снощи и са почиствали и опесъчавали пътните артерии. Снегопочистването и третирането със смеси продължава и към момента. Общият брой на машините, които са работили на терен, е 14, като в града са почиствали и опесъчавали шест, а осем са работили по селата в община Стара Загора.

Зимното поддържане и снегопочистването на уличната пътна мрежа на територията на град Стара Загора с дължина 236 км се осигурява от ДЗЗД „Грийн партнърс“ – БКС. Четвъртокласната пътна мрежа на територията на общината, която е с обща дължина 242 км, се поддържа от „Трейс БГ“ ЕАД.

Общо 22 комбинирани машини за снегопочистване и разпръскване на материали и 9 специализирани машини за снегопочистване, както и друга техника, се грижат за зимната поддръжка в Община Стара Загора.

Снежната покривка в Стара Загора в понеделник преди обед е незначителна, а температурите са малко под нулата.
#

споделяне в социални мрежи


echo
Copyright © 2022 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн