Шест машини са извършили третиране на уличната мрежа против замръзване в Община Стара Загора

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

Zimna poddrazhka na ulicite i patishtata gotovnostШест машини са извършили дейности по третиране на пътните платна против замръзване на територията на Община Стара Загора. „Няма затруднения при придвижването на автомобили и автобуси на градския транспорт в Общината вследствие на ниските температури или заледяване на пътното платно. Всички пътища са проходими при зимни условия. Няма данни за населени места, където да има проблем с електрозахранването“ – информира Пламен Тодоров, началник на отдел „Опазване на обществения ред и управление на кризи“. Той допълни, че отговорните фирми са започнали работа от полунощ, работили са през нощта и са опесъчавали пътните артерии.

Зимното поддържане и снегопочистването на 236-те километра улична пътна мрежа на територията на град Стара Загора се осигурява от ДЗЗД “Грийн партнърс-БКС”. Четвъртокласната пътна мрежа на територията на общината, която е с обща дължина 242 км, ще бъде поддържана от „Трейс БГ“ ЕАД.

Общо 22 комбинирани машини за снегопочистване и разпръскване на материали и 9 специализирани машини за снегопочистване, както и друга техника, се грижат за зимната поддръжка в Община Стара Загора.
#

социално споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн