Осъдиха на затвор и глоба водач, карал надрусан нерегистрирана кола

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

_Temida-2 NK-NPKПо обвинителен акт на Районна прокуратура – Стара Загора е осъден П.П., на 42 г. Той е признат за виновен за това, че на 10.09.2021 г. в гр. Раднево, обл. Стара Загора, е управлявал лек автомобил „Рено Модус“ след употреба на наркотични вещества – марихуана, амфетамин и метамфетамин, установено по надлежния ред с техническо средство. Както и за това, че на същата дата и място е шофирал автомобила, който не е бил регистриран и за това, че без надлежно разрешително държал високорискови наркотични вещества – метамфетамин и марихуана.

Районен съд – Раднево е наложил на П.П. наказание от 1 година и 4 месеца лишаване от свобода при първоначален „общ режим“, глоба в размер на 2000 лева и лишаване от право да управлява моторно превозно средство за срок от 1 година.

На 10.09.2021 г. П.П. управлявал личния си автомобил, когато бил спрян за проверка и тестван с техническо средство. Полицейските служители установили, че шофирал след употреба на три вида наркотични вещества – марихуана, амфетамин и метамфетамин. Колата била и с прекратена регистрация. Извършено е претърсване на автомобила и в тайник на пода полицаите открили метамфетамин в пликчета, а в дома на П.П. е намерена марихуана.

Първоинстанционната присъда не е обжалвана и е влязла в законна сила, съобщиха от Апелативна прокуратура – Пловдив.
#

социално споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн