Стартира строителството на ЗАВОД 3 на АТЕ ПЛАСТ ООД в Индустриална зона „Загоре“

Стара Загора ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

3 (1)Строителните дейности по проекта “Разширение на съществуващо производство чрез изграждане на нов завод за производство на флексопечатни и ламинирани фолиа и опаковки” са вече в ход. Със стартирането на Новата 2022 година стартираха и изкопните работи на третия завод на компанията, който се предвижда да бъде с изключително модерна, съвременна архитектура. С този проект Ате Пласт ООД получи сертификат за инвестиция клас “А” по реда на Закона за насърчаване на инвестициите (ЗНИ).

Очакванията са до края на тази година Завод 3 да бъде завършен. Новите модерни машини за него вече са поръчани и средата на година трябва да пристигнат. Новият завод ще се простира на 6,5 дка с прилежащите складове, като цялата закупена площ в Индустриална зона „Загоре“ е 20 дка.

По последни данни проекта ще надмине първоначално заложената инвестиция от 10 млн.лв., поради настоящата инфлация и постоянно покачващите се цени на материалите. С тази инвестиция Ате Пласт ООД цели да удвои, дори утрои капацитета на компанията за печатни опаковки, който към момента е 2000 тона/годишно. Мария Жекова, управител на Ате Пласт ООД сподели, че към момента натовареността в Завод 2000 – за производство на флексопечатни и ламинирани фолиа и опаковки е огромна, поради увеличеното търсене на сигурни опаковки в ситуацията с Ковид кризата през последните две години. Новият Завод ще поеме тази натовареност и ще позволи на компанията по-голяма гъвкавост и възможност за предоставяне на по-къси срокове за изпълнение.

Ате Пласт ООД ще продължи през 2022 и разширяването на складовите пространства на територията на Завод 1000 – Екструдиране и Конфекция, изграждайки още 3 модерни халета на обща площ от 2100 кв.м.

“Ате Пласт” ООД e водещ производител на гъвкави полимерни фолиа и опаковки за индустрията. Широката производствена гама на Ате Пласт включва фолиа и опаковки за хранително-вкусовата, строителната, мебелната, хигиенната и санитарна промишленост. Компанията разполага с монослойни и многослойни раздувни екструдерни линии, широк набор от конфекциониращи автомати, флексопечатни машини и кашираща машина. В своето продуктово портфолио фирмата предлага и 4 варианта на зелени опаковъчни изделия, които ще намалят замърсяването на околната среда и ще изпълнят новите изисквания на потребителите за по-устойчиво развитие.
#

spodelime


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн