Година и половина затвор за старозагорец, крал шини от локомотив

Стара Загора ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

_Temida-2 NK-NPKПо досъдебно производство на Районна прокуратура – Стара Загора е осъден Р.К., на 42 г. Той е признат за виновен за това, че на 05.10.2021 г. в Стара Загора, в условията на опасен рецидив, чрез използване на технически средства, е направил опит да отнеме чужди движими вещи от локомотив – шини/ламарини с различни размери, собственост на „БДЖ – Товарни превози“ ЕООД – гр. София, с намерение противозаконно да ги присвои. Престъплението е квалифицирано по чл. 196, ал.1, вр. чл. 195, ал.1, вр. чл.194, ал.1, вр. чл. 29, вр. чл.18, ал.1 от Наказателния кодекс.

Районен съд – Стара Загора е наложил на Р.К. наказание от 1 година и 6 месеца лишаване от свобода при първоначален строг режим.

По делото е установено, че на 5 октомври 2021 г. Р.К. се намирал в района на Локомотивното депо в Стара Загора. Той отишъл до локомотив, който бил оставен за ремонт. Влязъл в машината и започнал да развива болтове на шини/ламарини, за да ги открадне. Служители на депото извършвали обход наблизо и чули шум. Те подали сигнал, като пристигналите полицаи заловили извършителя.

Р.К. е признал вината си. Наказанието е наложено по споразумение, одобрено от Районен съд – Стара Загора.

Определението на съда е окончателно и присъдата е влязла в сила. Понастоящем осъденият е в затвора, където изтърпява наказанието.
#

бутони към социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн