Окръжна прокуратура – Стара Загора привлече като обвиняем и задържа мъж за извършен грабеж спрямо 88-годишна жена

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

_Temida-2 NK-NPKОкръжна прокуратура – Стара Загора привлече като обвиняем П.И., на 38 г., за извършен грабеж при условията на опасен рецидив – престъпление по чл. 199, ал.1, т.4 от Наказателния кодекс.

По делото е установено, че на 7 декември 2021 г. в Казанлък обвиняемият П.И. нападнал във входа на жилищен блок 88-годишна жена. Пострадалата живеела там. Той я съборил на земята и отнел дамската й чанта, в която имало 550 лева, лични документи и други вещи, след което избягал. Подаден е бил сигнал в полицията. П.И. е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Осъждан е.

Престъплението, за което е обвинен П.И., се наказва с лишаване от свобода от 5 до 15 г., като съдът може да наложи и конфискация до една втора от имуществото на виновния.

Днес, 7 януари 2022 г., Окръжна прокуратура – Стара Загора внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение “задържане под стража” спрямо него.
#

бутон за споделяне


echo
Copyright © 2023 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн