Сериозен интерес към детските градини има в Стара Загора

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

Detska gradina Kambanka ODMVR519 заявления за регистрация за прием в детските заведения са подадени на Електронната платформа на Община Стара Загора само за два часа днес.

Най-много – 503, са заявленията за деца, родени през 2019 г., които ще постъпят в първа група през есента. Кандидатства се и за свободните места в забавачниците за деца, родени през 2018, 2017, 2016 и 2015 година.

Достъпът до електронната платформа бе спрян от 24.00 часа на 23.12.2021 г. до 12.00 часа на 05.01.2022 г. Според Правилата за прием в детски градини регистрирането на заявления за участие в класиране е за всяка календарна година (регистрирано заявление през предходната година се заличава и ако детето не е прието, в началото на новата календарна година трябва да се регистрира с ново заявление и с нов входящ номер).

Графиците за предстоящите през 2022 г. класирания за детски градини и яслени групи в детски градини са публикувани в специализирания раздел за прием в детски заведения на сайта на Община Стара Загора в меню „Класирания“.

„Общо 38 са групите в 27-те общински детски градини, които ще приемат навършили 3 години деца от септември. Места ще има за всички“, коментира Станимира Димитрова, началник-отдел „Образование“ в Община Стара Загора. По думите й условията в детските заведения са много добри, а персоналът е всеотдаен и компетентен.
#

бутони за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн