Стара Загора чества 174 години от pождението на гениалния поет и революционер Хpиcто Ботев

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

IMG_1631На 6 януари (Богоявление) от 9.15 часа Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприан ще отслужи Утреня и св. Златоустова литургия в катедралния храм „Св. Николай“. В 11.00 часа на паметника на Христо Ботев в парк “М.М.Кусев” ще бъдат положени венци и цветя по случай 174 години от рождението на поета-революционер. Ще участват Военният духов оркестър, знаменна група и почетна рота от Втора Тунджанска механизирана бригада.

От 11.20 ч. ще премине пешеходен строй от военнослужещи с бойните знамена до парк „Йордан Капсамунов“, където от 12.00 ч. Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприан ще извърши водосвет на бойните знамена на всички формирования от Старозагорския гарнизон.

Организаторите от Втора механизирана бригада от състава на Сухопътни войски и Община Стара Загора призовават за спазване на всички противоепидемични мерки.
#

бутони за споделяне


echo
Copyright © 2022 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн