Близо 5000 лева събра благотворителен турнир по минифутбол в подкрепа на 17-годишен старозагорец

Стара Загора ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

Снимка1 (2)22 отбора от Стара Загора и областта премериха сили в осмото издание на Коледния турнир по минифутбол за Купата на кмета, което се проведе през почивните коледни дни. Тази година надпреварата беше с благотворителна кауза в подкрепа на 17-годишния Кристиян Видев, възпитаник на старозагорското СУ “Иван Вазов”. Преди по-малко от шест месеца историята на Крис трогна старозагорци, които обединиха сили в желанието си да бъдат опора на младото момче и да сбъднат мечтата му да стъпва уверено и да води нормален начин на живот. След успешна операция в съседна Турция се налага извършването на още две хирургически интервенции на крака на стойност 40 000 евро.

Три дни на оспорвани футболни дербита състезателите на отборите “Георги Богданов” и “Ел Кучес” се срещнаха във финалния двубой. В последната среща се наблюдаваше равностойна игра с примерен феърплей. “Ел Кучес” успяха да открият пролуки в защитата и след серия разигравания успяха да поразят мрежата на противника. Във второто полувреме бетонираха победата с 2:0.

Средствата от събраните такси за участие плюс даренията от зрителите и футболистите, всички на обща стойност 4935 лв., са предадени на Кристиян и неговото семейство.

Организатори на турнира са Община Стара Загора и Международният младежки център.

снимка3 (1)снимка2 (1)
#

spodelime


echo
Copyright © 2022 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн