Окръжна прокуратура – Стара Загора наблюдава досъдебно производство за пожар в къща в с. Мъдрец, при който е починало дете

Стара Загора ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

OganНа 22.12.2021 г. в 15,08 ч. в РУ-Гълъбово е получено съобщение за горяща къща в с. Мъдрец, общ. Гълъбово. След извършен оглед на местопроизшествието е установено, че пожарът е възникнал в една от стаите на първия етаж от запалена печка на твърдо гориво. В помещението се е намирало дете – момиче на 1 г. и 5 м. То е било оставено без родителски надзор и вследствие на пожара е починало.

С извършването на огледа по реда на чл.212, ал.2 от НПК е започнато досъдебно производство за това, че е запалена сграда и движимо имущество на значителна стойност и пожарът е представлявал опасност за живота на малолетното дете – престъпление по чл.330, ал.2, т.1 вр. ал.1 от Наказателния кодекс.

Разследването се извършва под надзора на Окръжна прокуратура – Стара Загора. Провеждат се активни действия за установяване на причините за пожара, предстоят разпити на свидетели, назначаване на експертизи и др.
#

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн