Сърцата на близо 50 златни двойки затуптяха под звуците на Менделсон в Казанлък

Стара Загора ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

121050 брачни двойки казаха своето златно „Да!“ пред кмета на Община Казанлък Галина Стоянова на специална церемония снощи. Тя се обърна към съпругите и съпрузите с 50-годишен семеен опит с кратка притча, есенцията от която е, че в доброто семейство при проблем всеки винаги търси вината първо в себе си, а после с любов заедно решават проблема.

След което кметът премина към обновяването на брачната клетва: “Ще кажете ли всички заедно “Да!”?” – попита Галина Стоянова и получи дружен еднозначен отговор.

Инициативата „Златни сватби“ се осъществява за пета поредна година по идея на кмета на Казанлък. За първа година към инициативата бяха включени и двойки, които не са се оженили в Казанлък, но са жители на общината.

По време на церемонията по подновяване на брачните клетви Златните двойки с много трепет подновяват традиционния сватбен ритуал: вричат се един на друг, отпиват от брачното шампанско, подслаждат виното с брачна целувка, разчупват сватбена погача, изпълняват първи брачен танц и задължителното сватбено хоро. Всички Златни младоженци получават удостоверение за своята Златна сватба лично от кмета на града, в качеството й на длъжностно лице по бракосъчетания.

Феерия от обичливи чувства, сълзи на щастие, смях от споделена наслада, удовлетворение от направения жест, сияйни усмивки и много вълнение. Това бе атмосферата по време на Златните сватби в Казанлък. Събитие единствено по рода си, трепетно очаквано от двойките, което оставя незабравим спомен у всички тях.
#

бутон за сайт


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн