Кметът на Чирпан Ивайло Крачолов благодари на дарителите

Стара Загора ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

сн.Крачоловсн. събитие - дарителиКметът Ивайло Крачолов благодари на спомоществувателите на общински каузи в Чирпан в навечерието на Рождество Христово. На специално събитие в Къща-музей „П.К. Яворов“ той изрази признателността на жителите на общината към добротворците.

“200 хиляди лева са набраните средства от дарители за две години в благотворителни инициативи, което означава за нас доверие към делата ни и навременна подкрепа в името на гражданите. Бюджетът е недостатъчен, а необходимите проекти – множество. Малцина са наясно как се подкрепя и работи за обществото, особено когато ковид пандемията ни изправи пред сложни изпитания. На първо място е подкрепата за Многопрофилната ни болница за активно лечение, където лекари, сестри и персонал денонощно се борят за живота на съгражданите ни. За пациентите бяха осигурени необходимите: рентген, апарат за хемодиализата, медицински консумативи, уреди, транспортни средства и др. Признателен съм към всички фирми и земеделски производители, допринесли за осъществяването на проекти в здравеопазването, културата, спорта, туризма, социалната политика, подобряването на градската среда и др.“, каза в словото си кметът, конкретизирайки проектите и подчертавайки ролята на всеки предприемач.

ЧНГ„Радвам се, че фирми избират Чирпан за реализиране и разширяване на своите проекти. Инвеститорският процес е продължителен, но когато резултатите са успешни – радостта е обща“, допълни Крачолов. „Още в началото на мандата обещах, че Чирпан ще има нов облик, защото заслужава повече и ще го постигнем заедно с общи усилия“ – допълни Крачолов.

„Засиленият инвеститорски интерес към нашата община се определя като добра новина от всеки общински съветник. От името на местния законодателен орган благодаря на всеки представител на бизнеса и уверявам, че волята на всеки дарител е спазена“, сподели и председателят на Общинския съвет в Чирпан Иван Станчев.

„Най-важното за живота в една община са младите хора – те решават да останат и да гледат децата си тук, само ако има условия. Това, което правят общинското ръководство и администрацията доказва, че посоката е вярна“, сподели изпълнителният директор на РАО „Тракия“ проф. Иван Върляков. Той припомни в резюме икономическото развитие на Чирпан през годините, пожела общинско ръководство и бизнес да се радват на резултати от съвместните проекти и да продължават да създават условия за усмихнати горди чирпанлии.

Сърдечни благодарности от екипа на болничното ръководство поднесе главната медицинска сестра Тонка Червенкова. “С подкрепата на всички кризата по-лесно се преодолява, незабравими остават дните, в които имахме топъл обяд и невероятна морална подкрепа. Благодаря от името на моите колеги за помощта, която спасява и удължава човешки животи. Здраве, весели коледни дни и благословена Нова година!” – пожела Червенкова.
#

бутони към социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн