„Информационно обслужване“ АД дари 347 компютъра на деца в неравностойно положение

Стара Загора ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

Informacionno obsluzhvaneНационалният системен интегратор „Информационно обслужване“ АД дари 347 преносими и настолни компютъра на 69 училища от цялата страна за нуждите на деца в неравностойно положение. Компютърните конфигурации са с лицензиран и адаптиран за училищна дейност софтуер, предоставен от Министерството на образованието и науката. Те разполагат с операционна система Windows и Office пакет и ще бъдат доставени преди Коледа на нуждаещите се.

Компютрите ще бъдат предоставени на деца със финансови затруднения, което ще им помогне да участват в учебния процес, в условията на въведеното извънредно положение в България. С помощта на дарената техника учениците ще имат възможност да се включат в дистанционното обучение и да не изостават с учебния материал. Това ще им помогне да придобият базови и специфични компютърни умения, и основни познания за работа с Интернет.

„Като социално-отговорна компания „Информационно обслужване“ АД периодично дарява компютърна техника на деца в неравностойно положение, с което опитваме да подпомогнем образованието в България и да дадем равен шанс на всички деца“, каза изпълнителният директор Ивайло Филипов. Той е категоричен, че компанията ще продължи с дарителските акции за деца от уязвимите групи. „Така ще подкрепим усилията на цялото българско общество за преодоляването на последствията от COVID пандемията“, каза Ивайло Филипов.

За „Информационно обслужване“ АД
„Информационно обслужване“ АД е българският национален системен интегратор на държавната администрация. Компанията изгражда, поддържа, развива и наблюдава работоспособността на информационните системи с национално значение. „Информационно обслужване АД“ е основен партньор на държавните институции и изпълнява ключови проекти със стратегическо значение за България. Дружеството е лидер на българския пазар в разработването, внедряването и поддържането на нови технологични решения. Компанията е първият сертифициран доставчик на удостоверителни услуги в България и е дългогодишен технологичен партньор на Централната избирателна комисия. „Информационно обслужване“ АД разполага с клонова структура, която покрива всички областни градове в България. В дружеството работят над 580 висококвалифицирани експерти в различни области на ИКТ сектора. Компанията е сертифицирана по международните стандарти ISO 9001:2015 за управление на качество, ISO/IEC 27001:2013 за управление на информационната сигурност, ISO/IEC 20000-1:2011 за управление на предоставяните ИТ услуги и LSTI N°1642-131-V1.0 за издаване и управление на квалифицирани удостоверения за електронни подписи, електронни печати и квалифицирани електронни времеви печати.
#

споделяне на връзка


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн