Още 6 влюбени двойки ще си кажат „Да“ до края на 2021 в Стара Загора

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

Svatba 660Общо 620 двойки до момента са сключили граждански брак през 2021 година в Община Стара Загора, сочи справката за съставените актове по гражданско състояние за събития, регистрирани на територията на града. До края на годината има заявени още шест сватби, като последната е насрочена за 12.15 часа на 31 декември.

В Стара Загора са се врекли във вярност на своите половинки 50 чужди граждани. Същият брой са и двойките от Стара Загора, извършили своето бракосъчетание в чужбина през 2021.

Влюбените, които са си казали заветното „Да“, са с близо 150 повече в сравнение с 2020 година, разказват от дирекция „Гражданско състояния“. От там допълват, че едни от най-предпочитаните дати за сключване на брак през тази година са били 21 и 22 февруари, както и 8 и 21 август. Младоженците вярват, че символиката в цифрите ще им донесат щастлив семеен живот. Традиционно през пролетта и лятото има повече брокосъчетания, но някои влюбени предпочитат хладните зимни дни.

През изминаващата година с постановление на съда в община Стара Загора са разтрогнати 266 брака (42% от броя на сключените през годината бракове – бел. ред.).
#

share button


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн