Съдят водач, хванат да кара с 2,86 промила алкохол в Стара Загора

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

ProkuraturaНа 18.12.2021 г. около 23.20 ч. в Стара Загора автопатрул на полицията спрял за проверка лекотоварен автомобил, управляван от Т.С., на 45 г. По време на проверката служителите на МВР се усъмнили, че водачът е под въздействие на алкохол. Той бил тестван с техническо средство „Алкотест Дрегер“, като пробата е отчела 2,64 промила алкохол. Т.С. е дал кръв за изследване. След деянието той е бил задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР.

В хода на разследването е назначена и изготвена химическа експертиза, според която концентрация на алкохол в кръвта на шофьора е 2,86 промила. Под надзора на Районна прокуратура – Стара Загора е образувано бързо производство за управление на автомобил след употреба на алкохол – престъпление по чл.343б, ал.1 от Наказателния кодекс.

На Т.С., водач на автомобила, е връчена призовка за явяване на 23.12.2021 г. за предявяване на обвинение за извършено престъпление по чл. 343б ал. 1 от Наказателния кодекс – управление на автомобил с концентрация на алкохол над 1,2 на хиляда, а имено 2,86 промила, установено с химическа експертиза.

Срокът за приключване на бързото производство е седемдневен.
#

социални мрежи


echo
Copyright © 2023 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн