АБВ внася в Народното събрание декларация против разполагането на ядрени нападателни оръжия в България

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

ABV znak 3 sqС нарастването на напрежението в Черноморския регион и ескалацията на противодействие на глобалните и регионални сили в региона все по-актуален става въпросът за редислокация на нападателни оръжия с ядрени бойни глави на територията на страните от региона, се казва в разпространено до медиите становище на ПП АБВ. Според партията Народното събрание на Република България трябва категорично да се противопостави на разполагането на такива оръжия на територията на страната.

“Още през юли 2016 г. ПП АБВ внесе в 43-то Народно събрание проект за декларация, с която да се изрази ясна и категорична позиция за неучастие на Република България в нови военни формирования и военни дейности в Югоизточна Европа и района на Черно море. Тази декларация е повече от актуална и днес и възнамеряваме отново, след 2016 г., да я внесем в Народното събрание за нейното приемане”, се казва в съобщението.

Според ПП АБВ Народното събрание трябва да подчертае стремежа към пълноценно участие на страната в международните усилия за укрепване на мира и изграждането на колективна система за сигурност в Европа, да потвърди решимостта да носи отговорностите и ползва правата, произтичащи от членството на България в ЕС и НАТО.

Същевременно България трябва да отчете необходимостта от стриктно следване на националните си интереси, да потвърди активната си политика в Югоизточна Европа и Черноморския регион с цел укрепване на сигурността и стабилността, които да гарантират благоприятна среда за бизнес и инвестиции, за добросъседски връзки и контакти на всички равнища. Народното събрание трябва да покаже, че Република България иска да запази активни отношения със страните от региона на равноправна и взаимоизгодна основа, с акцент върху развитието на търговско-икономическите връзки и особено на отношенията в областта на енергийната сигурност.
#

бутон за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн