Служители на РДПБЗН – Стара Загора бяха удостоени с голямата награда на Сдружение „Самаряни“ за добротворство „Добрият самарянин“

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

20211210_112539Деветима служители на РДПБЗН – Стара Загора бяха удостоени с голямата награда на Сдружение „Самаряни“ за добротворство „Добрият самарянин“. Отличието се връчва за добри дела и жестове на подкрепа на човек или група от хора, изпаднали в тежка житейска ситуация, които заслужават обществено признание и благодарност.

Пожарникарите бяха удостоени с голямата награда на Сдружение „Самаряни“ за проявената смелост при изпълнение на служебните им задължения при потушаването на пожар в апартамент на 16-я етаж в жилищна сграда в Стара Загора, в квартал „Самара“, на 15 юли тази година. Огнеборците си спомнят, че сигналът за инцидента е получен надвечер. За местопроизшествието веднага са тръгнали екипи на РСПБЗН. По пътя са събирали информация, защото първата им задача винаги е да помогнат на хората. Височината на сградата е създала допълнителна сложност. Наложило се е бързо спиране на тока и евакуация на живеещите в блока. За щастие нямало пострадали хора. „Работи се екипно и сме благодарни на живеещите в блока за помощта, която ни оказаха, като помагаха за разпъването на шланговете и носеха вода“, казват още пожарникарите.

От днес имената на Атанас Бараков, Тодор Митев, Горан Гънчев, Димитър Димитров, Максим Вълков, Деян Деков, Митко Дончев, Валентин Събев и инспектор Иван Иванов от Оперативен център към РДПБЗН – Стара Загора ще бъдат записани в книгата на доброто на Сдружение „Самаряни“ до имената на досегашните носители на престижното отличие.

„Добър означава смел, самоотвержен, състрадателен. Продължавайте да бъдете такива мъже“ – каза Ваня Попова, председател на УС на Сдружение „Самаряни“ при връчването на плакети на огнеборците и на доброволците от жилищния блок, помогнали за потушаването на пожара.

Статуетката „Добрият самарянин“ бе връчена на комисар Стоян Колев, директор на РДПБЗН – Стара Загора. Сертификат бе връчен на главен инспектор Антон Колев, началник на РСПБЗН – Стара Загора, на специална церемония, която се проведе в студиото на ТВ Стара Загора на 14 декември и бе излъчена на живо.

Статуетката „Добрият самарянин“ е изработена от старозагорския художник Иван Костов. Петнадесет партньори, сред които Търговско-промишлена палата – Стара Загора, Община Стара Загора, Обществен дарителски фонд и други участват в Обществения инициативен комитет, който определя носителя на статуетката.

По време на церемонията комисар Колев обяви, че статуетката ще бъде изложена на видно място в старозагорската пожарна. Главен инспектор Колев увери, че всеки човек в нужда може да разчита на огнеборците.

IMG_1933IMG_1941IMG_1955IMG_2918IMG_2923
#

бутон за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн