Старозагорски ученик получи престижна стипендия на американска фондация

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

Мирослав Минчев 1Мирослав МинчевМирослав Минчев, ученик от 11 А клас на Професионалната природо-математическа гимназия „Гео Милев“, спечели стипендия на Американска фондация за България в раздел „Природни науки“, съобщиха от училището. Тя се дава за високи постижения в областта на природните науки на ученици от цялата страна. Младежът за втора поредна година получава високото признание.

В началото на декември негово изследване беше публикувано на английски език на първа страница във вестник „Аз-буки”, в приложението за изследвания и научни статии точно в тази област.

Мирослав Минчев е носител на награда „Млада Загора“ за 2021 г. в направление „Наука и образование“. Тя му бе присъдена за постигнати призови места в национални олимпиади (на снимката).

Той е старозагорският представител в Националния отбор по природни науки за IYNT, станал абсолютен шампион в Международния турнир на младите естествоизпитатели тази година. Още от първия ден българският отбор, съставен от шестима от най-добрите гимназисти по физика, химия и биология, излезе на първо място в класирането. След 6 квалификационни битки българите стигнаха заслужено до финала и спечелиха златото. Победата бе завоювана при конкуренция с 84 състезатели от над 10 страни.
#

бутон за социални мрежи


echo
Copyright © 2022 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн