Старозагорският офис на НАП събра над 60 млн. лв. повече от 11-те месеца на 2020 г.

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

NAP 250Над 522,5 млн. лева са приходите, постъпили в офис/дирекция за обслужване Стара Загора, от началото на годината до края на месец ноември 2021 г. Това са с почти 60 млн. лв. повече спрямо същия период на 2020 г., сочат данните на приходната агенция.

Общо данъчните приходи от януари до 30 ноември възлизат на над 256,6 млн. лева, като данъкът върху доходите на физически лица е близо 91 млн. лв., над 63 млн. лв. е корпоративният данък и 92 млн. лв. са приходите от ДДС.

Общият размер на приходите от осигурителни вноски до края на ноември надвишава 265 млн. лв., в това число над 160 млн. лв. са за държавно обществено осигуряване, 70 млн. лв. – за здравноосигурителни вноски и 35 млн. лева за допълнително задължително пенсионно осигуряване.

Най-висок е ръстът на постъпленията при корпоративния данък – над 60%, като това основно се дължи на промяната в сроковете за плащане на авансовите вноски. Приходите от данък върху доходите на физическите лица се увеличават с близо 16 на сто, а постъпленията от осигурителни вноски растат устойчиво с почти 10 на сто спрямо същия период на миналата година, допълват от НАП.

„Уверени сме, че с тези темпове ръстът на приходите през 2021 г. ще надмине очакванията ни. Увеличението на доброволното деклариране и плащане от бизнеса и гражданите се дължи на партньорския подход от страна на НАП, фокусът ни върху големите данъчни рискове и единното прилагане на закона“, каза по повод рекордните приходи изпълнителният директор на НАП Румен Спецов.
#

социално споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн