Старозагорки завоюваха отличия на Световно първенство по канадска борба

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

снимка5снимка4 (2)Три старозагорки от Спортен клуб за сляпо-глухи „Августа-Стара Загора“ – Тилка Кайрякова, Ангелина Кръстева и Донка Йовчева, завоюваха нови отличия по време на 32-то Световно първенство по канадска борба, което се проведе в Букурещ, Румъния.

В категорията жени с увреден слух, 70+кг, Тилка Кайрякова спечели 2 бронзови медала. Ангелина Кръстева в категория жени с увредено зрение до 60 кг завоюва две бронзови отличия за лява и дясна ръка, а Донка Йовчева, която е с нулево зрение, но се състезава в категория жени ветерани до 70 кг, се закичи с бронзов медал на дясна ръка.

„Щастлива съм, че спортистките на „Августа-Стара Загора“ се завърнаха с общо 5 бронзови медала. Радваме се, че точно с тези наши успехи ще приключим спортната година. Благодарим на Община Стара Загора и вярваме, че и занапред ще продължи да бъде наш поддръжник и приятел“ – допълни Ангелина Кръстева.

Над 1000 участници от около 40 страни премериха сили в това трудно и изключително оспорвано състезание. Добре подготвените състезатели от Българския национален и паранационален отбор спечелиха много призови места и шампионски титли, с което отново доказаха, че канадската борба е един от най-успешните спортове за България.

снимка2 (1)снимка1 (4)
#

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2022 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн