1 г. затвор за 40-годишен, преработил газов пистолет в боен

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

PistoletПо досъдебно производство на Районна прокуратура-Стара Загора е осъден К.И., на 40 г. Той е признат за виновен за това, че на 26.09.2021 г. в землището на с. Виден, общ.Павел баня, е държал огнестрелно оръжие – газов пистолет, преработен в боен и пригоден да използва като боеприпаси бойни патрони, без да има за това съответно разрешение – престъпление по чл. 339, ал. 1 от Наказателния кодекс.

Районен съд – Казанлък е наложил на К.И. наказание от 1 година лишаване от свобода при първоначален строг режим.

Във връзка с постъпила информация, че група лица отглеждат марихуана в нива в землището на с. Виден, общ. Павел баня, на 26.09.2021 г. е била проведена специализирана полицейска операция. На място са заловени К.И. и още три лица. При личен обиск на К.И. е открито огнестрелно оръжие – газов пистолет, преработен в боен, пригоден да използва бойни патрони и боеприпаси за огнестрелно оръжие. Непосредствено след извършване на престъплението К.И. е задържан за 72 часа по искане на Районна прокуратура – Стара Загора. Съдът му е определил мярка за неотклонение „задържане под стража“, считано от 26.09.2021 г.

К.И. е признал вината си. Наказанието е наложено след споразумение, одобрено от Районен съд – Казанлък. Определението на съда е окончателно и е влязло в законна сила. К.И. е в затвора, където изтърпява наказанието си, съобщиха от Апелативна прокуратура – Пловдив.
#

бутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн