Стара Загора засия в коледна премяна с две коледни елхи. Едната – дарена от Москва

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

IMG_5440IMG_5393Вечнозелената елха на площада пред Община Стара Загора засия тази вечер в красива коледна премяна. Украсена с хиляди светлинки и разноцветни играчки, тя озари лицата на най-малките, дошли да видят тържественото пускане на коледното осветление.

“Радвам се, че има толкова малките деца на площада тази вечер. Пожелавам на всички хора светли празници, които да прекарате в семейна обстановка. Бъдете живи и здрави, радвайте се на тези хубави празници, защото въпреки негативните неща, които се случват заради пандемията, има и поводи за радост като тези малки прекрасни деца”, обърна се към присъстващите на площада пред Община Стара Загора кметът Живко Тодоров.

IMG_5360IMG_5364За старозагорци Дядо Коледа изпрати специално писмо, което прочете актрисата Елена Азалова. В него белобрадият старец пожелава на децата най-хубавите подаръци и потвърждава, че малчуганите са слушали през цялата година. Веднага след това малки и големи отброиха последните мигове преди Стара Загора да грейне в ослепителна коледна премяна.

Специален гост на празника беше Нейно Превъзходителство г-жа Елеонора Митрофанова, извънреден и пълномощен посланик на Руската Федерация в България. Тя поздрави старозагорци, като пожела здраве, щастие и мир на Земята.

“Пред Новата 2022 година сме пълни с надежди за позитивни промени. Икономическите връзки между Русия и България вървят. Неотдавна тук открихме филиал на Горкиевския автомобилен завод “ГАЗ”. Проекти има, ще има и други, но всички чакаме България да формира понятно, стабилно правителство”, каза за медията ни Елеонора Митрофанова.

Кметът Живко Тодоров изказа специални благодарности за специалната 13-метрова елха, дарена за предстоящите празници на Стара Загора от Москва със съдействието на Руското посолство у нас. Елхата е разположена по пешеходната част на бул.“Цар Симеон Велики“, непосредствено пред Музея на религиите и базара от коледни къщички до Универсалния магазин. Дръвчето е украсено с близо 700 златни и червени топки, на него блещукат 430 метра светещ гирлянд и над 50 метра от вълшебен „изкуствен сняг“.

Празничният повод събра край руската елха стотици старозагорци. Сред тях бяха и председателите на двата руски клуба в Стара Загора – Марина Владимирова (СНЦ “Руски клуб и приятели”) и Ирина Минева (СНЦ “Руски клуб”).

Специален гост на града беше и Борис Громов – директор на Московския културно-делови център в София (известен още и като Дом на Москва в София).

След призива на Елеонора Митрофанова “Елха, светни!” празничните коледни светлини обгърнаха и това коледно дърво, а млади и стари дълго време се снимаха пред нея.

За магията на Коледния дух през днешния ден допринесоха прекрасните песнички на децата от Вокална студия „Усмивки“ при Народно читалище „Родина 1860“, който озвучаваха централна градска част.

В присъствието на Елеонора Митрофанова – извънреден и пълномощен посланик на Руската федерация в България, на Борис Громов – директор на Московския културно-делови център в София (Дом на Москва в София) и на кмета на Община Стара Загора Живко Тодоров в Стара Загора тази вечер тържествено бяха запалени и светлините на дарената от Москва на Стара Загора коледна елха. Тя е разположена пред Музея на религиите, до Универсалния магазин в града.

 

IMG_5377IMG_5371IMG_5386IMG_5383P1430892P1430911P1430905P1430914P1430913P1430917P1430916P1430921P1430934P1430903IMG_5435 (1)IMG_5443P1430923#

бутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн