Възобновиха църковния магазин към архиерейското наместничество в Казанлък

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

IMG_2667IMG_2678Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприан освети възобновения църковен магазин към архиерейското наместничество в Казанлък. Той спира да функционира малко след кончината на блаженопочиналия митрополит Панкратий в края на миналия век. „Дълги години казанлъчани имаха възможността да закупуват икони, книги и сувенири само от храмовете. Приех присърце идеята на архиерейския наместник Петко Мотев, до когото миряните са адресирали нуждата си от църковен магазин. И ето днес, по Божия воля, в деня, в който почитаме паметта на Свети Андрей Първозвани, поставяме основата на това начинание, което е от полза роду и за прослава на Бога“, каза владиката минути след освещаването.

В присъствието на архиерейските наместници от духовните околии на епархията беше направен и водосвет за обновяване на сградата на архиерейското наместничество и храм “Успение Богородично”. Непосредствено след това се проведе и традиционната свещеническа конференция в Града на розите, която вчера започна от престолния град Стара Загора. Представяне на доклади от свещенослужителите предстоят и в Нова Загора, Чирпан, Харманли и Свиленград.

IMG_2677IMG_2675IMG_2669IMG_2670IMG_2676
#

бутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн