Следизборна равносметка: ГЕРБ ще бъде силна опозиция, с активна управляваща роля в Стара Загора

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

P1430849Новоизбраните старозагорски народни представители от ГЕРБ Красимир Вълчев, Маноил Манев и Илиана Жекова, общинският ръководител на партията Емил Христов и председателят на Областния предизборен щаб Радостин Танев дадоха първата си пресконференция след провеждането на вота за президент, вицепрезидент и 47-мо Народно събрание.

Те посочиха, че ГЕРБ запазва броя на мандатите си в Старозагорския район, както и подкрепата на избирателите. „Партията доказа, че е най-сплотената, в много добра организационна форма, с най-голям потенциал от хора и здрава младежка структура. Ще останем символ на отговорност и градивност“ – заяви Красимир Вълчев.

Вълчев подчерта, че той и неговите колеги остават ангажирани с реално изпълнимите цели, които са си поставили за развитието на региона и се надява старозагорските народни представители от останалите политически сили да се обединят около важните каузи. „В Парламента ГЕРБ ще бъде силна, активна и конструктивна опозиция, но и безкомпромисна, когато добрите политики не се надграждат, а се елиминират. Най-спешната задача е приемането на бюджета за 2022 г., защото от него зависят компенсациите на засегнатите от пандемията сектори. Само за училищата и детските градини ще са необходими допълнително 250 млн. лева за отопление и храна“ – добави той и определи действията на служебните министри на образованието и науката и на здравеопазването като подигравка с учениците и техните родители. Красимир Вълчев припомни, че в 46-ото Народно събрание предложението на ГЕРБ да бъдат осигурени средства за тестове е било отхвърлено с пренебрежение, а сега такива се търсят, за да могат учениците да се върнат в класните стаи.

Красимир Вълчев изрази опасения, че няма спойка между новото управляващо мнозинство и много скоро ще лъсне неспособността му да се справи с кризите, които тепърва ще ескалират. “Преговорите в момента са само за пред публика, а зад кулисите се говорят други неща” – каза той. Най-важната тема на местно ниво, по думите му, е за средносрочното бъдеще на минно-енергийния комплекс “Марица-изток”, базирано на междинни технологии.

“Ще си пазим идентичността на дясна народна партия, отворена към широк кръг избиратели. Разчитаме на подкрепата на всички обществени и електорални групи” – заяви водачът на листата на ГЕРБ в Старозагорския избирателен район.

Народните представители, Емил Христов и Радостин Танев благодариха на всички свои членове, симпатизанти и гласоподаватели за доверието, което ще бъде оправдано. „Всеки един от тях трябва да знае, че няма да бъде оставен на Рашковци и на репресии“ – категоричен е Маноил Манев. „Ще продължим да работим със същия хъс, защото сме партията, която мисли за своето бъдеще и се грижи за развитието на градовете и регионите“ – заяви Радостин Танев.

Народните представители от ГЕРБ – Стара Загора ще провеждат традиционните си приемни дни за граждани и ще продължат срещите с партийните структури, кметовете и общинските съветници в общините в Старозагорска област, за да получават информация за приоритетите, важни за хората в населените места. “Ще търсим общи политики с всички народни представители от Старозагорския избирателен район. Подаваме ръка и чакаме да работим заедно за местните приоритети” – каза Маноил Манев.

“Представянето на структурата на ГЕРБ в Старозагорска област е едно от най-добрите в страната – отбеляза Емил Христов. – В Стара Загора оставаме управляваща партия и ще продължим да работим като такава. Увеличихме двойно броя на членовете на общинското ръководство на ГЕРБ – от 9 на 18 души, за да се чуват повече мнения. Другата седмица ще се срещнем с кмета на Община Стара Загора г-н Живко Тодоров, за да сме част от решаването на въпросите в града и селата. Готови сме да работим с всички, които поставят интересите на Стара Загора над интересите на собствените си партии” – допълни общинският ръководител на ГЕРБ.
#

бутон за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн