Старозагорци се включват в експедиция за покоряването на най-високия връх в Африка

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

Връх Ухуру - снимка: By Chris 73 / Wikimedia Commons, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=1792667

Връх Ухуру – снимка: By Chris 73 / Wikimedia Commons, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=1792667

Кметът на Община Стара Загора Живко Тодоров изпрати поздравителен адрес към старозагорските височинни туристи Калин Иванов, Пламен Димов и Павел Цонев, които утре ще се включат в покоряването на връх Ухуру (“Свобода” на танзанийски) в планината Килиманджаро в Танзания, висок 6000 м. Това е най-високият връх на континента Африка. Изкачването на 6-хилядника ще бъде в памет на алпиниста Атанас Скатов, който остана завинаги в полите на планината Каракорум при неуспешен опит за изкачване на връх К2.

„Към най-високите върхове на Земята се насочват само най-силните и издръжливите. Пожелавам Ви стъпка по стъпка и без страх да покорите поредния връх във Вашия живот“, се казва в поздравителния адрес на градоначалникът.

Старозагорците ще получат с поздравителния адрес и знамето на България, с пожелание да се завърнат под липите живи и здрави.
#

споделяне в социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн