ЕVN спира от днес тока в административни сгради на ВиК – Хасково за неплатени задължения

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

__EVN_300ЕVN Електроснабдяване-ДПИ цели постигане на ясен ангажимент за изплащане дълга на ВиК Хасково от 2,2 млн. лв. за консумирана електроенергия

Както ЕVN Електроснабдяване-ДПИ неотдавна съобщи, от 25 ноември ще бъде ограничено временно снабдяването с електроенергия за обекти на ВиК Хасково, като водоснабдяването няма да бъде засегнато.

ЕVN Електроснабдяване, в качеството му на Доставчик от последна инстанция (ДПИ), информира, че продължават разговорите с ВиК Хасково за намиране на своевременно решение и ясен ангажимент от страна на водното дружество за покриване на задълженията за доставена електроенергия.

Към днешна дата просрочените задължения на ВиК Хасково към ЕVN Електроснабдяване-ДПИ са над 2,2 млн. лева.

Както ЕVN Електроснабдяване-ДПИ съобщи на 17 ноември, дружеството е подало заявление към мрежовия оператор Електроразпределение Юг (ЕР Юг) за ограничаване на електрозахранването към обекти на водното дружество от 25 ноември 2021 г. Водоснабдяването за клиентите няма да бъде засегнато.

За ситуацията с неплатените стари задължения са информирани областният управител на Хасково, кметът на община Хасково, както и “Български ВиК Холдинг”. ЕVN Електроснабдяване-ДПИ е в постоянна връзка с ръководството на водното дружество и изразява своята готовност за намиране на трайно решение на въпроса с оглед и на следващите фактури.
#

сподели бутон


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн