Крадец повреди кислородна инсталация в УМБАЛ “Киркович” – Стара Загора

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

MBAL_KirkovichРайонна прокуратура – Стара Загора привлече като обвиняем Ж.И., на 34 г., за това, че на 20.11.2021 г. в Стара Загора, в УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“, противозаконно е повредил чужда недвижима вещ – неподвижно закрепена към стените на сградата кислородо-подаваща инсталация, чрез смачкване на медна проводна тръба за кислород, като от същото са настъпили значителни вреди – изтичане на неустановено към момента количество кислород – престъпление по чл.216, ал.5, вр. с ал.1 от Наказателния кодекс.

Ж.И. забелязал, че по стена на сградата на УМБАЛ „Проф.д.р.Стоян Киркович“ е закрепена медна тръба, която решил да открадне. Хванал я с ръце и започнал да я дърпа и огъва, като така предизвикал повреда на кислородо-подаващата инсталация на болницата. Подаден и бил сигнал в полицията. Тръбата е била част от инсталация за кислород към Онкологичното отделение на болницата. Подаването на кислород не е било прекъснато, а спаднало само налягането, като пряка опасност за болните е нямало. Повредата е била отстранена.

Обвиняемият Ж.И. е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.

Днес Районна прокуратура – Стара Загора внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него. Той е бил осъждан и преди, съобщиха от Апелативна прокуратура – Пловдив.
#

бутони към социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн