Стартира кампанията „Безопасно шофиране през зимата“

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

2 (19)3 (11)Кампанията „Безопасно шофиране през зимата“ е част от акция „Зима“ и се провежда в периода 21-30 ноември 2021 г. Тя е насочена към водачите на моторни превозни средства, техническата изправност на ППС и поведението на водачите спрямо пешеходците. Пътните полицаи ще насочат контрола над техническата изправност на автомобилите и на осветителните им системи.

Припомняме, че при установяване по време на акцията на нарушения на ЗДвП и на други нормативни актове спрямо нарушителите ще се взема отношение.

В храм „Свето Въведение Богородично“ бе отслужена панихида за загиналите от пътнотранспортни произшествия
21 ноември – Световен ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия

Свещеници при храм „Свето Въведение Богородично“ в Стара Загора отслужиха панихида за загиналите и отправиха молитви за съхраняване живота на ранените в инциденти на пътя на Световния ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия – 21 ноември. В храма бяха служители от сектор „Охранителна полиция“ при ОДМВР – Стара Загора.

Световният ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия с решение от 26 октомври 2005 г. на Генералната асамблея на Организацията на обединените нации се отбелязва всяка трета неделя на месец ноември.

Повече информация за Световния ден и визията за 2021 г. може да намерите в интернет на адрес https://www.mvr.bg/opp – за материали на български език, в рубриката „Полезна информация“ – „Кампании“; и на адрес https://worlddayofremembrance.org – за материалите на официалната страница на Световния ден.
#

бутон за сайт


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн