Слави, Кирил, Бойко, Гришо, Владимир

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

TochkaБългарският избирател започна да сменя любовите си по-често и от Гришо. Като в турски сериал по Би Ти Ви разлюби Слави, прегърна Кирил, но с част от душата си продължава да обича Бойко. “От град на град – къде си, ти, слънчева любов?” – пееше Лили Иванова. Стара истина е, че българинът е влюбчив по натура. Затова отново трескаво търси месия, който да го оправи набързо и да си замине доволен, като прибере хонорара си в натура. Може да сме бедни, но сме щедри, поне към месиите.

Пред очите ни колелото на историята отново ускори обороти. Партии блясват и угасват за секунди, народът се гърчи в страсти покрай галопираща инфлация и несигурност, в ядове и страхове от вируси, ваксини и политическа нестабилност. След такива периоди неминуемо настава спокойствие. Но на каква цена? Политически триъгълници и въртележки като днешните имат притеснителни исторически аналози по света и у нас.

Ако се върнем на алюзията с Гришо, би трябвало да забележим как той редува американки и рускини с по някоя и друга европейка за разнообразие. Сега отново е с рускиня. Както знаем, американците разчитат на мармота Фил да им предсказва края на зимата. Ние с не по-малък успех бихме могли да използваме сърдечните връзки на славния ни тенисист, за да следим с повишена точност накъде из дебрите на световната геополитика ни води трънливата действителност. И провижда ли се поне към 40-та година от скиталчеството ни краят на дългите ни изпитания.

Заявките за пречистваща промяна или за духовно възраждане на многострадалното ни отечество са налице, сложени са за пръв път директно на тезгяха. Въпросът е как гледа на тях Бат Бойко и ще успее ли да тури герба на промяната чрез възраждане в името на световния мир и любов. Или като ни е тръгнало на славянски имена, след Слави и Кирил ще дойде Владимир, както предричаше Ванга.

Максим Добрев
#vvv

бутон за сайт


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн