Община Стара Загора е номинирана в категория „Туристическа община – специална награда 2021 г.“ на годишните награди на Министерството на туризма

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

__Obshtinata 660 - CОбщина Стара Загора е номинирана в категория „Туристическа община – специална награда 2021 г.“ в шестото издание на годишните награди Министерството на туризма. В надпреварата в категория „Изборът на българите“ са включени още паметникът „Бранителите на Стара Загора 1877“, както и музейните обекти „Неолитни жилища“ и Регионалният исторически музей.

За първи път през 2021 година в Община Стара Загора се проведе инициативата „Уикенд празници под липите“. Тя привлече на откритите сцени и пространства различни артистични прояви през топлите месеци. Бяха представени различни изкуства – музика, литература, театър, живопис, визуални изкуства. За развитие на туризма в региона бяха създадени безплатни Градски турове, които разкриха неразказаните истории на Стара Загора.

Гласуването за годишните награди се осъществява на сайта https://tourismawards.bg, който е достъпен и през уебстраницата на Министерството на туризма, до 00:00 часа на 22 ноември. Онлайн вотът ще определи носителите на призове в 10-те категории. Всеки може да гласува онлайн за един участник в рамките на една категория (отчита се едно гласуване от всеки IP адрес), като може да се подкрепи кандидат от всяка категория. Кандидатите, които са допуснати до финалната фаза на конкурса и ще се борят за призове, са над 60, разпределени в 4 професионални, 4 художествени и 1 специално предназначена за българските общини категории. Голямата награда в категория „Изборът на българите“ традиционно ще бъде определена сред всички туристически обекти, включени в „100-те национални туристически обекта“ и „50-те малко познати места“.

Отличията ще бъдат връчени на официална церемония през декември. Победителите в Годишните награди в туризма ще получат статуетка, изобразяваща символа на красотата на България и запазената марка на конкурса – българската роза.

Припомняме, че Община Стара Загора спечели първо място в категория „Туризъм и култура“ в раздел „Голяма община“ в тазгодишното издание на Националния конкурс „Кмет на годината“ 2021 г.
#

социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн