Българската полиция чества днес професионалния си празник

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

___MVR gerb 260УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ, СЛУЖИТЕЛИ НА ОДМВР – СТАРА ЗАГОРА,
Поздравявам Ви по повод празника на българската полиция – 8 ноември!

Днешният ден е отличен повод да Ви благодаря за професионализма, отдадеността и отговорността, които ежедневно проявявате, за да осигурите спокойствието на хората!

От сърце Ви желая да сте здрави и да реализирате и най-смелите си стремежи!
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

ДИРЕКТОР ОДМВР – СТАРА ЗАГОРА
СТАРШИ КОМИСАР
НИКОЛАЙ КОЛЕВ

Честването на 8 ноевмри като професионален празник на българските полицаи е въведено през 1924 г. по инициатива на софийския градоначалник о.з. подполковник Георги Кисьов.

С телеграма № 7932 от 24-ти септември 1924 година министър Русев нарежда на столичния градоначалник и окръжните управители: “За патронен празник на цялата полиция в царството се определя Св. Архангел Михаил – 21-ви ноември (8-ми ноември нов стил)”.

Така 8-ми ноември е честван тържествено като патронен празник на полицията от 1924 до 1943 г. С решение на Министерския съвет традицията 8-ми ноември да се чества като професионален празник на българската полиция е възстановена през 1998 г.

По повод професионалния празник на българската полиция – 8 ноември – са наградени 64 служители на ОДМВР-Стара Загора.

С “писмена похвала” от главния секретар на МВР за постигнати високи и трайни резултати в служебната дейност, проявен съществен принос при провеждането на оперативно-издирвателни мероприятия за противодействие на престъпления по линия „Акцизи-тютюн и тютюневи изделия“ и „Акцизи-спирт и спиртни напитки“, довели до разкриване на множество престъпления, е награден инспектор Стоян Димитров, разузнавач IV степен в група „Противодействие на престъпления във финансово-кредитната система“ на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ към отдел „Криминална полиция“ при ОДМВР – Стара Загора.

С “писмена похвала” от Директора на ОДМВР-Стара Загора са наградени 63-ма служители от различни структурни звена на ОДМВР-Стара Загора .

#

бутони към социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн