Практици от IT-сектора ще преподават в новите специалности на Тракийския университет

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

1 (21)Млади, успешни, амбициозни и близки до мисленето на студентите IT-специалисти ще преподават и водят практически занятия в най-новите специалности на Тракийския университет в Стара Загора – „Информационни технологии“ и „Софтуерно инженерство“.

Те се включват в обучението по покана на ректора доц. д-р Добри Ярков.

Тракийският университет и „Ай Ти Спешълс“ подписаха договор за сътрудничество за осъществяване на съвместни инициативи в областта на учебната, научно-приложната и други дейности от взаимен интерес.

Рамковото споразумение между софтуерната компания и висшето училище предвижда: Включване на служители на фирмата като асистенти в процеса на обучение на студентите, провеждане на практически стажове, както и съвместно организиране на събития и инициативи.

Управителят на фирмата Ангел Найденов сподели, че тя е създадена преди около 5 години, със седалище в Стара Загора, а секторите, които обслужват, са на международно ниво и че за тях ще е предизвикателство да предадат знанията и опита си на студентите: „Сферата на работата ни е пряко свързана с науката, свързана с платформи за моделиране на катастрофични събития. Ние сме много ангажирани, но и разбираме, че студентите имат нужда да имат досег до реалността в сектора и затова ще поемем заедно към това предизвикателство.“

Ректорът доц. Ярков сподели, че е удовлетворен, че именно специалисти, които работят в бъдещето, ще се включат в учебния процес, защото точно това впечатлява младите хора, избрали да учат тези специалности.
#

svz

социални бутони


echo
Copyright © 2022 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн