До 5 години зад решетките може да иде водач, хванат с 1.84 промила зад волана в Стара Загора

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

Volan_Fl2По искане на Районна прокуратура – Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Р.Г., на 22 г. Той е привлечен като обвиняем за това, че на 26.10.2021 г. в Стара Загора управлявал лек автомобил с концентрация на алкохол в кръвта си над 0,5 на хиляда, а именно 1,84 на хиляда, установено по надлежния ред с техническо средство, след като е бил осъден за същото деяние. Престъплението е квалифицирано по чл.343б ал.2 от Наказателния кодекс.

На 26.10.2021 г. Р.Г. управлявал лек автомобил, марка „Фолксваген Голф“. Той бил спрян за проверка от полицейски служители на ул. „Иван Вазов “ в Стара Загора, които с техническо средство установили, че управлява след употреба на алкохол.

Районен съд – Стара Загора е уважил искането на прокуратурата и е приел, че се касае за изключително висока обществена опасност на деянието, както и че е налице реална опасност Р.Г. да се укрие или да извърши друго престъпление. Обвиняемият е осъждан за умишлени престъпления против собствеността, обществения ред и транспорта.

За извършеното престъпление по чл.343б, ал.2 от НК законът предвижда наказание лишаване от свобода от 1 до 5 години. Определението на съда подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Стара Загора, съобщават от Апелативна прокуратура – Пловдив.
#

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн