ВМРО-БНД представи кандидатпрезидентската си двойка и листата си в Стара Загора

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

Воеводите настояват за национално съгласие в борбата с КОВИД и предупреждават за сериозни енергийни проблеми, които “Зелената сделка” може да докара на България
*
P1430771На пресконференция на ВМРО-БНД в Стара Загора, водена от областния председател на партията Красимир Червилов, днес бяха представени кандидатът за президент на ВМРО-БНД доц. д-р Милен Михов и кандидатът за вицепрезидент Мария Цветкова, както и листата с кандидатите за народни представители, водена и на тези избори от Александър Сиди.

С остър сарказъм Александър Сиди описа хаоса в държавата и безсилието на управляващите да се справят с комплексната криза. Хората се вълнуват от цената на тока, от цената на хляба и на основните продукти, а не от политическите интриги и скандали. В тази ситуация на 14-ти ноември ние заставаме пред вас с лицата и имената си, с опита и историята си и с идеята, че българският национален интерес не може да бъде продаден за участие във властта, както ще направят някои политически формации – каза той.

“Голямата наша болка продължава да бъде “Марица-изток”. Централите в комплекса, наред с АЕЦ “Козлодуй” и “Белене” са единственото спасение на България. Битката е за това, да спрем Европейския съюз в неговото безумие за “Зелената сделка”, да наложим мораториум върху плащането на “зелените” такси до момента, в който кризата свърши, което рязко ще намали цената на тока както у нас, така и в цяла Европа” – категорично заяви Александър Сиди. Той даде за пример изригналият преди три дни вулкан Етна в Италия, изхвърлил в атмосферата повече въглеродни емисии, отколкото произвежда България за цяла година.

“Когато говорим за енергийното сърце на България, няма никакъв друг разумен избор, освен избора на ВМРО с №21. Вижте програмите на всички, вижте какво правят по темата и ще разберете, че ние сме единствената формация през последните години, която се е борила за българската енергетика. Дори да не влезем в следващото Народно събрание и да не сме част от управлението, ВМРО ще направи всичко по силите си, за да не допусне продажбата на българския национален интерес в “Марица-изток” – увери водачът на листата на ВМРО-БНД. Девизът на партията за участие в предстоящите избори е “Браним България!”.

“ВМРО отбеляза своята 128-годишнина само преди два дни. От славната история на организацията можете да прочетете как точно се е разправяла тя с националните предатели. Казвам го за онези, които смятат да продадат българския национален интерес в Македония веднага след изборите, защото има такива заявки” – предупреди Александър Сиди.

Кандидатът за президентът на ВМРО доц.д-р Милен Михов е роден в Стара Загора. Дългогодишен народен представител и доцент по нова и най-нова история във Великотърновския университет “Св. св. Кирил и Методий”. Александър Сиди го представи с думите: “Той е човекът, обучил стотици, хиляди млади момчета и момичета – един уникален преподавател с възможността да запали за каузата на българщината своите студенти”.

Доц. д-р Милен Михов подложи на остра критика нестройната позиция на държавата по Ковид кризата: “Ние бракувахме партиди и подарявахме ваксини на други страни. Провалът на кампанията по ваксиниране е очевиден. А ваксините са единственото ни оръжие, което спасява човешки живот”. Самият той се е ваксинирал още в първия ден на зелените коридори през февруари.

“В началото на кампанията отправих призив към всички кандидати за президент да не играем на политически сметки по темата с ваксинирането. При тези обстоятелства президентът Румен Радев е длъжен да потърси обществено и политическо съгласие по въпроса за борбата с Ковид-19. Ние продължаваме да настояваме, че това трябва да стане чрез свикването на Консултативния съвет по национална сигурност, където на експертно ниво и с политическата подкрепа на всички отговорни сили да се изработи и на практика да започне прилагането на план за ограничаване на тази вълна от епидемията, която не може да се сравни с предходната. Ние трябва да свием партийните знамена по този въпрос, който засяга здравето и живота на хората. За две седмици или месец трябва да се предприемат спешни и единно подкрепени мерки. Търсенето на решение единствено и само в рамките на управляващите в момента разделя нацията и противопоставя българските граждани. В момента всички са против всички. Въвеждането на “Зеления сертификат” по начина, по който беше направено, постави изключително огромни въпроси. Самата държавна администрация, изведена от задължителния “Зелен сертификат”, показва, че държавата не може да осигури при спазването на наложените от нея правила нормално функциониране на администрацията. Ако тези правила бъдат приложени към администрацията, това означава блокиране на всички системи – образование, обществен ред, социални дейности, здравеопазване. Това показва фалита на политиката, водена от министър Стойчо Кацаров. Затова ние повтаряме, че първата стъпка към постигането на съгласие по този въпрос е отстваняване на министъра, свикване на КСНС, изработване на спешни и неотложни мерки в рамките на един месец и излъчване на компетентен министър, който да ръководи здравните мерки по борбата с пандемията. Ако президентът Радев не се вслуша в този наш глас, той се натоварва с изключителната отговорност да води еднолично борбата с епидемията” – заяви кандидатпрезидентът на ВМРО.

P1430775Доц. д-р Милен Михов взе отношение и по “Зелената сделка”: “Ние категорично се противопоставяме на “Зелената сделка” в нейния вид. Не споделяме оптимизма на “Демократична България”, че ако бъде закрит въгледобивът и ТЕЦ-овете на въглища, те ще бъде успешно заместени с екологично чисти енергийни източници. За сметка на 1,7 гигавата мощности, основани на слънчева енергия, каквито министър Пеканов предвижда в Плана за възстановяване и устойчивост, ние трябва да закрием 3,7 гигавата въглищни мощности, които работят 24 часа и са способни да дават базисната енергия на българската икономика. Това ще е закриване на близо половината от енергийната ни система, при това не 2038-2040 г., както бяха обявили, а ще стане 2025 г. поради невъзможността за закупуване на въглеродните квоти. Следващата година ние трябва да заплатим 3 милиарда за емисии, тоест за правото на нашите ТЕЦ-ове да работят. В същия период – 2027-2029 г., изтичат лицензите на двата блока в АЕЦ “Козлодуй”. Ние ще трябва да договаряме с Русия сертификат за удължаване на експлоатационния им срок и да плащаме каквото ни поискат за него. На практика в рамките на 7-8 години ние сме изправени пред заплахата да загубим основните си енергийни източници. Без тях индустриализацията на страната и развитие на технологии с непрекъснат режим на производство е невъзможно. Ето защо ние стоим по-близо до Източна Европа, до Вишеградската четворка, до Полша и Унгария в отношението си към “Зелената сделка”. И подчертаваме, че “Зелената сделка” в този й вид е идеологизация на икономиката. Ако цяла Европа стане първият контитент с нулеви въглеродни емисии, това по какъв начин ще се отрази на климатичните промени, при условие, че САЩ, Русия, Китай и другите големи икономики ускоряват своето развитие и генерират въглеродни емисии с нарастващи темпове? Тази идеологизация е следствие на политическото влияние на “зелените” партии в Западна Европа. Тя е политически продукт на конюнктурата в западноевропейските общества. Източна Европа е призвана да защити реалните интереси на континента. Защото това обрича цяла Европа на стагнация и икономически упадък. Ние категорично подкрепяме развитието на въгледобива в Старозагорския регион и модернизацията на мощностите със съвременни технологии за улавяне и очистване на вредните емисии. Това е пътят, а не бюрократичното, наложено от Западна Европа по политически причини закриване на въгледобива и въглищните ТЕЦ-ове в България” – обобщи кандидатпрезидентът на ВМРО.

Кандидатът за вицепрезидент на ВМРО Мария Цветкова е бивш зам.-председател на парламентарната комисия по култура. Тя обясни от какво ВМРО брани България: От вредната либерална идеология, която се опитва да наложи, че семейството е нещо различно от майка-жена и баща-мъж, и техните деца. От еднополовите бракове – “Ние сме против еднополови двойки да отглеждат и възпитават деца”. От гей-паради и агресивно налагане на хомосексуална проганда в детските градини и училищата. “Ние се противопоставихме и спряхме Истанбулската конвенция и Конституционният съд потвърди правотата на нашата позиция и ще продължим да я отстояваме, тъй като отново има подобни намерения и натиск от ЕК за подписването й” – припомни тя. ВМРО е за съхраняване на традиционните семейни християнски ценности. Ще продължи да брани и правата на българите зад граница – от историческите общности и тези в емиграция, както е правила винаги през 128-годишната си история. “Ние приемаме като своя задача да върнем младите хора в България. Нужно е да бъде съставена национална стратегия за справяне с демографската катастрофа. Ние сме за образована раждаемост и за стимулиране на отговорното родителство” – каза Мария Цветкова и заключи: Всичко това ние можем да отстояваме, ако влезем в парламента и ако имаме път към президентската институция. Така че на 14 ноември нека всички разумни граждани да гласуват с номер 21 в бюлетината за ВМРО-БНД”.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!
#

бутон за сайт


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн