Казанлъчанин ще лежи 18 години в затвора за умишлено убийство след кавга на паркинг

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

_Temida-2 NK-NPKПо обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Стара Загора днес е осъден И.М. на 48 г., за това, че на 04.07.2019 г. в Казанлък е извършил убийство с особена жестокост – престъпление по чл. 116, ал.1, т. 6 вр. чл. 115 от Наказателния кодекс.

Окръжен съд – Стара Загора наложи на И.М. наказание от 18 години лишаване от свобода при първоначален строг режим. Съдът разпореди и незабавното му задържане.

По делото е установено, че И.М. и пострадалият В.Н., на 64 г., били съседи в Казанлък. На 04.07.2019 г. между двамата възникнал спор по повод отправена забележка от 64-годишния мъж към И.М. за неправилно паркиране на автомобила му. Подразнен от забележката, И.М. нанесъл на В.Н. множество силни удари с юмрук в главата и по тялото. Два дни по-късно, въпреки усилията на лекарите, пострадалият мъж е починал в болницата.

Съдебният акт подлежи на обжалване и протестиране пред Апелативен съд – Пловдив, като до влизането му в законна сила, съгласно законовата презумпция, обвиняемият се счита за невинен.
#

бутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн