Старозагорец спечели тазгодишното състезание по риболов на „ТЕЦ Марица-изток 2“ ЕАД

ПОРТАЛ СЗ – PortaLSZ. com
*
Версия за смартфони >>>

IMG_9540IMG_9539Старозагорец е тазгодишният победител в състезанието по риболов, организирано от „ТЕЦ Марица-изток 2“ ЕАД. В рамките на четири часа той успя да извади 12,8 кг риба от водите на язовир „Овчарица“. Сомове и шарани се закачиха на куката на 34-годишния Даниел и той заслужено оглави класирането.

Само с 1,3 килограма по-малък улов на второ място се нареди Георги Йовчев от Раднево. Челната тройка допълни новозагорецът Станимир Стоилов, който сложи на кантара 11,05 кг риба. Четвъртата позиция зае старозагорецът Деян Дяков, който извади от язовира 10,8 кг риба. Пети в класирането се нареди 37-годишният Атанас Янев от Стара Загора с улов от 10,3 кг, а шести се позиционира Влайчо Влайчев, също от Града на липите, с 10,2 кг улов.

След края на състезанието бяха връчени и поощрителни награди. В категорията „Най-опитен рибар“ отличието получи Станимир Станев, на 70 години, от Нова Загора, а за „Най-атрактивен рибар“ бе определен Антон Коруджиев от Пирдоп, който почти плонжира във водите на язовира, за спаси въдицата си, която бе завлечена от борбен шаран. Интерес към състезанието имаше и от страна на нежния пол. Призът „Най-добра рибарка“ грабна 20-годишната Станислава Чакърова от Панагюрище.

Общият улов, който тази година беше изваден от всички участници в рамките на 4 часа от водите на язовир „Овчарица“, надхвърли 70 кг. По традиция ръководството на „ТЕЦ Марица-изток 2“ ЕАД предостави възможност на всеки състезател да задържи улова си, ако желае. Съгласно разпоредбите на закона във водите на язовира бяха върнати всички хванати маломерни риби.

Състезанието се проведе при спазване на всички противоепидемични мерки. На участниците бяха раздени маски, които бяха задължителни за ползване при тегленето на жребия. Осигурени бяха и дезинфектанти. Големината на коридорите за улов позволи на участниците да бъдат на повече от 10 метра дистанция един от друг.

Тази година в надпреварата участие взеха над 40 любители от София, Пловдив, Панагюрище, Пирдоп, Стара Загора, Нова Загора, Ямбол, Сливен и други населени места.

„Радвам се, че успяхме да доставим удоволствие на запалени риболовци от различни региони на страната. Провеждаме състезанието за единадесета година и интересът към него винаги е значителен. Отдавам това на добрите условия и организацията, която успяваме да направим. Целта ни винаги е била само една – всички участници да се насладят на любимото си хоби“, заяви инж. Михаил Митков – директор на дирекция „Експлоатация“ в „ТЕЦ Марица-изток 2“ ЕАД.
#

бутони към социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн