Бойко Борисов в град Шипка: ГЕРБ е в отлична кондиция

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

X3_07933„ГЕРБ е в отлична кондиция, въпреки терора, който налага върху партията ни Бойко Рашков. Това ни прави по-силни. Ние малко говорим, но много правим“, заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти при посещението си в храм-паметника „Рождество Христово“ в град Шипка. За спешния ремонт на храма и за цялостното реновиране на духовната семинария към манастирския комплекс правителството на ГЕРБ отпусна необходимите средства.

Бойко Борисов беше придружаван от кандидатите за народни представители от Коалиция ГЕРБ-СДС в Старозагорски избирателен район, които откриха своята предизборна кампания (визитки на участниците в листата – тук >>>), кмета на Стара Загора Живко Тодоров, Националния изпълнителен съвет на Младежи ГЕРБ, общински ръководители, общински съветници, членове и симпатизанти от цялата област.

Председателят на ГЕРБ е потресен от чудовищния хаос, който цари в държавата. Всички сектори са в тежка криза, инфлацията расте с огромни темпове. Ако това е „доброто“ управление на Румен Радев и на „успешното“ служебно правителство, какво би било ако стане лошо – коментира председателят на ГЕРБ – и добави, че е оптимист, че хората повече няма да търпят това безотговорно отношение.

Бойко Борисов коментира и ковид кризата: „Безотговорното управление на Румен Радев и Стойчо Кацаров ни доведе до това, че цяла Европа вече се радва на пълни стадиони, а нашите са затворени. Това не е успешно управление, а пълен провал.“ Той подчерта, че за последните 5 дни живота си са загубили 500 българи, а починалите през октомври са десет пъти повече от септември.

„Що се отнася до Плана за възстановяване и развитие, изпратен в Брюксел от служебното правителство, 85% от написаното в него е разработено от ГЕРБ и добрата новина е, че предложенията на Киро и Асен не са приети“ – каза още Бойко Борисов. Той изрази възмущение, че изпращането на Плана е забавено с 6 месеца с цел да се защитят корпоративни интереси, като закупуване на батерии за вятърни и соларни паркове. „Същевременно от Плана е извадено безвъзмездното за домакинствата саниране на жилищни сгради и умишлено са го заложили със съфинансиране. По време на нашето управление обсъждаме тази възможност, но се уверихме, че тя няма как да се приложи на практика, защото всички домакинства в една голяма сграда трябва да са съгласни“ – добави Борисов. Той заяви още, от Плана за възстановяване и развитие са извадени и поливните системи, което на фона на сушата през последните години, прави българското земеделие неконкурентоспособно.

„В контекста на „Зелената сделка“ в Плана остава предложение за изграждане на парогазова централа в Източномаришкия басейн. Това означава, че на ТЕЦ-овете им остават 2 – 3 години живот, а всички се изредиха да обещават светло бъдеще“ – заяви още Бойко Борисов.

Той засегна и темата с нападките от страна на „Да, България“, че ГЕРБ са виновни за отказа на Районната избирателна комисия в Стара Загора да регистрира листата на коалицията за участие в изборите на 14 ноември – решение, което потвърди и ЦИК.

„Тъй като от „Да, България“ винаги се имат за най-големите юристи и пазители на закона, хората трябва да знаят, че от ГЕРБ не сме виновни, че те не спазват закона. Централната избирателна комисия е от 15 члена и е назначена от Румен Радев. Само 4 души са от ГЕРБ. Останалите 11 са от т.нар. партии на протеста. Все някой друг им е виновен. „Да, България“ да знаят, че законите трябва да се спазват“ – категоричен е Борисов. Той уточни, че лично е подписал всяко едно пълномощно за изборите, а „Да, България“ са пренебрегнали изискванията на изборните правила.

За коалиция „ГЕРБ-СДС“ на изборите за народни представители на 14 ноември се гласува с № 32 в бюлетината.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!
#vvv

spodelime


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн