Немски изследователи анализират най-важните открития в съвременния футбол. Вижте кои са те.

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
SnstМиналият месец изследователи от Хамболтовия университет се опитаха да сисетематизират и анализират най-важните технологически открития в съвременния футбол. Те са изгледали около над 4000 футболни срещи от световни и европейски първенства и са се върнали 30 години назад, за да проследят развитието на технологиите и да направят извода как тези променя влияят на психиката на публиката и на играчите. Както и в по-мащабен план да оформят представата за бъдещето на футбола. Ето върху кои технологии е съсредоточено изследването:

Дистанционна тренировка

Спортната асоциация на Feildians е намерила начин да продължи обучението  от разстояние – на практика – с помощта на Dribble Up Smart топки, вградени с технология за интелигентни сензори. Футболистите изтеглят приложението Dribble Up и обучението може да започне. Интелигентните топки предизвикват играча да стане по-свободен с всички части на краката си и осигуряват състезание на базата на игра с играчи от цял свят. Други начини да се уверите, че футболистите продължават обучението си, са чрез роботика. Вземете например RoboGym, разработен от експерти от RWTH Aachen University, Германския спортен университет в Кьолн и BEC GmbH.

Прогнози за алгоритмични наранявания

Най -важното предизвикателство за всеки треньор е как да открие, че потенциалният 1 процент в пределните печалби се увеличава. Въведете изкуствен интелект. AI може да се използва за поддържане на играч в най-добро състояние или за прогнозиране, когато той е на път да получи контузия.

Всъщност тази технология бързо се превръща в критичен компонент на играта. Новата програма за изкуствен интелект на Zone7 например въвежда данни от медицински профили, оценки за годност, за да определи кои играчи могат да бъдат изложени на риск от нараняване. Повече от 50 клуба по целия свят вече използват програмата AI на Zone7, сред които и “Аякс” Амстердам. Интересно е дали това ще повлияе на играта им в бъдещия двубой с “Хераклес” Алмело, ако заложите, можете да получите бонус без депозит. Компанията Zone 7 работи с европейски футболни франчайзи, отбори на NCAA (включително хокей на трева, лакрос и футбол), MLS клубове, MLB франчайзи и национални олимпийски отбори. За да се защити всяко конкурентно предимство, което програмата може да осигури, обаче много клубове предпочитат да заявят собствени изисквания и параметри.

Snst2Търсене на футболни таланти с изкуствен интелект

Изкуственият интелект също се използва все повече за подпомагане на идентифицирането на млади футболни таланти. Тъй като има толкова много пари, футболните клубове не искат да оставят нищо на случайността, особено когато става въпрос за набиране на персонал. Днес търсенето на таланти е много сложна операция, обхващаща международни мрежи от наблюдатели на таланти, анализатори и напреднали технологии за сортиране на огромни бази данни, съдържащи данни и видеозаписи. AiSCOUT например позволява на всеки да качва кадри от себе си по време на обучение и упражнения, изпълнявайки специфични физически и технически упражнения.

Мониторинг на здравето на играчите

„Традиционното наблюдение на спортистите по време на спорт се извършваше чрез сложни, вързани системи. В резултат на миниатюризацията на сензорите и подобряването на системите за съхранение и предаване на данни, това се промени значително през последното десетилетие, а системите за мониторинг вече се предлагат като носими и интелигентни дрехи“, казва Ван Хойдонк. Интелигентните дрехи – като ръкавици, чорапи, бански костюми, къси панталони, ризи, панталони и сутиени – обикновено са изработени от усъвършенстван текстил с преплетени схеми, сензори и допълнителен хардуер. Интелигентните дрехи се свързват с приложения за смартфони или лаптопи чрез Bluetooth или Wi-Fi.
#

spodelime.com


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн