Капачки за бъдеще събират в Стара Загора на 16 октомври (събота)

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

KapachkiЗа девети пореден път “Капачки за Бъдеще” ще проведат кампанията си този уикенд. На 16.10 кампанията ще се проведе в Стара Загора от 10:00 до 14:00 часа на Паркинга на Парк МОЛ Стара Загора.

И този път организацията отново има две изненади.

Първо, след като преди по-малко от година “Капачките” обявиха, че започват кампания за детска неонатална линейка, днес тази линейка вече е е факт и ще бъде дарена веднага след кампанията.

Второ, тази в тази кампания за първи път освен капачки ще бъдат събирани и алуминиеви кенчета.

На въпроса как ще се справят с ограниченията за събития, които се налагат на все повече места в страната, организацията успокоява гражданите:

“Реално при нас този път събития няма. Навсякъде събирането се провежда на един голям площад или паркинг пред някой супермаркет – идваш, оставяш си капачките някъде по площада или до някой камион и си продължават по пътят да си напазаруваш хранителни продукти, да си купиш книга или каквото решиш. Няма да им грамоти, тениски и прочее неща, за които хората да се спират. Даже в София площад Батенберг е толкова голям, че повечето хора, които дойдат да оставят капачките си някъде на площада, може да не се разминат с дори един човек от доброволците, които след това ще съберат оставеното и е го натоварят на специален за целта камион.”

Събирането на капачки в Стара Загра организират СНЦ “Зелени Балкани”, съвместно с Международния младежки център.
#

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн